Връзки за достъпност

Извънредни новини

COVID-19: Висока смъртност и много заразени лекари


България продължава да бъде е една от най-засегнатите от коронавируса държави в Европа. Това показва статистиката на Единния информационен портал, според която за изминалите 24 часа в страната са регистрирани 3328 нови случая на COVID-19.

38% от направените 8578 PCR теста през последното денонощие са положителни. Остава голям броят на оздравелите, но и на смъртните случаи. Излекувани са 3050 души, а 127 са починали.

По информация на здравното министерство в момента в интензивни отделения се намират 544 души, а общо хоспитализираните са 6998. При 7445 медицински служители е констатирана коронавирусна инфекция, като 191 от тях са регистрирани през последните 24 часа.

В началото на седмицата министърът на здравеопазването Костадин Ангелов каза, че детските градини и яслите са готови да отворят на 14 декември.

В момента в България е в сила извънредна епидемична обстановка. Мерките срещу разпространението на коронавируса бяха затегнати в края на ноември. Обучението в училищата и университетите е дистанционно, заведенията са затворени и могат да предлагат храна само за вкъщи. Тук можете да видите какви са другите ограничения.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG