Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Умишлено предизвикано". Делото за смъртта на Милен Цветков вече е в съда


Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиян Николов, съобщи държавното обвинение. Николов е привлечен към наказателна отговорност за “умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие”, при което загина журналистът Милен Цветков. За подобно провинение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

На 19 април тази година Николов блъсна с висока скорост отзад колата на известния журналист, докато той изчакваше на червен светофар на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“.

Докато приближавал кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофара за посоката му на движение, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището са се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

“Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч”, допълват от Софийската градска прокуратура. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG