Връзки за достъпност

Извънредни новини

Антон Хекимян заменя Венелин Петков като директор на новините в bTV


Антон Хекимян
Антон Хекимян

Антон Хекимян е новият директор на “Новини и актуални предавания” в бТВ, съобщи bTV Media Group. Той заема мястото на Венелин Петков, който ръководи новинарския екип от 2014 г. Решението е на главния изпълнителен директор Мартин Швехлак.

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали”, каза Швехлак.

В средата на октомври медийната група официално премина под контрола на чешкия милиардер Петр Келнер, който придоби компанията майка Central European Media Enterprises (CME).

“Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак, който дойде в bTV със значителен опит в новините и мениджмънта, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини”, се посочва в съобщението на бТВ. От него става ясно, че компанията предпочита вътрешната промоция пред търсенето на специалисти извън bTV.

Хекимян започва професионалния си път като стажант в bTV, а от 2004 е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя”. От юни 2014 г. води сутрешния блок. Той ще продължи да е водещ на сутрешното предаване до избора на негов заместник.

Маргарита Александрова - директор „Програма“ ще бъде заменена от Христо Хаджитанев, съобщиха още от медията.

“Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“.

Главният изпълнителен директор благодари на Венелин Петков и Маргарита Александрова за техния “голям принос” и добави, че “е нужна нова енергия и посока”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG