Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нови 1277 случая на COVID-19 в България. Броят на пациентите в болници намалява


Софийски духовници, преболедували коронавируса, посетиха отделенията за COVID-19 на столични болници и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал, съобщи БТА.
Софийски духовници, преболедували коронавируса, посетиха отделенията за COVID-19 на столични болници и поръсиха със светена вода болните, лекарите и целия медицински персонал, съобщи БТА.

Новите случаи на COVID-19 за последния ден са 1277 при направени 4304 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новите случаи в София (181), Пловдив (166) и Варна (96).

В болници са настанени 6287 пациенти с коронавирусна инфекция. Броят на хоспитализираните е намалял с 337 спрямо предходния ден и със 758 спрямо данните, съобщени преди седмица. В интензивни отделения се лекуват 523 пациенти с COVID-19, като е отбелязан спад с 13 души спрямо предходния ден.

През последния ден са починали 156 души с коронавирус. Общият брой на смъртните случаи от началото на епидемията в България е 6 765. Като излекувани за последното денонощие са регистрирани 2908 души.

Нови 59 медицински служители са диагностицирани с коронавирусна инфекция за последния ден. Общият брой на случаите сред медици от март насам е 8498.

В понеделник Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината срещу COVID-19 на Pfizer и BioNTech. Така ваксинирането в ЕС може да започне до седмица.

На този фон Великобритания е изолирана от все повече държави заради новия щам на вируса, открит първо там. Тук може да прочетете какво знаем за него, откъде дойде и помагат ли ваксините.

Повече от 40 държави вече са ограничили влизането на пристигащи от Обединеното кралство, съобщи Би Би Си. Сред тези държави е и България.

Забраната за влизане в България на пътуващи от Великобритания не важи за български граждани и членовете на техните семейства, но те подлежат на задължителна 10-дневна карантина. Няма забрана за влизане в страната и за хората със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване. Допуска се и влизането на медицински персонал и работници, осъществяващи доставки.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG