Връзки за достъпност

Извънредни новини

Всички товарни камиони, блокирани в Дувър, напуснаха Великобритания


Кадри от летище "Менстън" на 25 декември (вляво) и празната писта на следващия ден, 26 декември

Няма повече чуждестранни товарни камиони, блокирани в британския град Дувър заради временно спрения трафик между Великобритания и Европа след откриването на новия щам на COVID-19. Това съобщи в неделя Министерството на външните работи (МВнР) като подчерта, че всички чакащи български ТИР-ове също са напуснали успешно Острова.

Франция забрани на 20 декември преминаването между Дувър и Кале за 48 часа, Заради това летище „Менстън” в графство Кент беше превърнато в импровизиран паркинг за чуждестранните товарни камиони, чакащи да преминат границата.

Движението по най-важната търговска артерия между Обединеното кралство и Европа беше възстановено на 22 декември като всички преминаващи трябва да представят антигенен или PCR тест с отрицателен резултат. По данни на МВнР към 23 декември на територията на Великобритания са се намирали 3750 чуждестранни камиона, но четири дни по-късно вече няма опашка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG