Връзки за достъпност

Извънредни новини

Самолетът, който изчезна в Индонезия, е катастрофирал


Следователи оглеждат първите останки от катастрофиралия самолет, които бяха извадени от морето.
Следователи оглеждат първите останки от катастрофиралия самолет, които бяха извадени от морето.

"Боинг 737-500", който в събота изчезна от радарите в Индонезия, е катастрофирал, съобщиха местните власти, цитирани от информационните агенции. Катастрофата е станала близо до остров Лаки в Яванско море. В момента се издирват останките на самолета, потопени на 25 метра дълбочина. Черната кутия е вече открита.

На борда е имало 62 души заедно с екипажа. По-рано се смяташе, че в самолета е имало 56 души.

Катастрофата е настъпила около четири минути след излитането на самолета, който е изпълнявал вътрешен полет на нискотарифната компания "Шривиджая еър". За по-малко от минута пилотите са загубили над 3 000 метра височина, съобщи специализираният сайт за проследяване на полети в реално време FlightRadar24.

Това е първата голяма самолетна катастрофа в Индонезия, след като "Боинг 373 Макс" на Лайън еър се разби през 2018 г. със 189 души на борда.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG