Връзки за достъпност

Извънредни новини

Заболелите от COVID-19 са 5% от изследваните


Новорегистрираните случаи на заболели от коронавирус в България за последното денонощие са 233, сочат данните на Единния информационен портал.

Броят на направените тестове е 4628. Това означава, че положителните проби са около 5% от всички изследвани.

Най-много са новозаразените в София - 55. Следва Силистра - с 23 и Пазарджик - с 20 нови случая.

За 24 часа са починали 17 души, а отчетени като излекувани са 296. Общо 3485 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 340 в интензивни отделения.

През изминалите 24 часа в страната са били ваксинирани 206 души и така общият им брой достига 18 332.

Междувременно директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов заяви пред БНТ, че за ваксинираните с първата доза от препарата на Pfizer ще има и нужната втора доза, независимо че фирмата производител намалява доставките си за Европа до края на месеца. Втората доза от имунизацията задължително трябва да бъде поставена 21 дни след първата.

От очаквани 35 000 дози от ваксината на Pfizer в понеделник в България ще пристигнат само 18 700 дози, като с доставката в началото на февруари ще се възстанови първоначално планираното количество, стана ясно от думите на Кирилов. След средата на следващия месец се очаква доставка на доста по-сериозни количества.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG