Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Боже мой! Шокирана съм!" Мария Бакалова е номинирана за "Златен глобус"


Актрисата Мария Бакалова беше номинирана за наградата “Златен Глобус” за участието си във филма “Борат 2”, съобщи Асоциацията на холивудската чуждестранна преса. Българката ще се бори за престижната награда в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл.

В списъка с номинирани са още Кейт Хъдсън, Аня Тейлър-Джой, Розамунд Пайк и Мишел Пфайфър.

"Боже мой! Шокирана съм! Bozhe moĭ!!! Shokirana sŭm!", написа Бакалова в профила си в Инстаграм.

"Аз съм най-щастливият човек на цялата плоска Земя и се надявам това признание да привлече повече внимание към някои от моите невероятно талантливи актьори и колеги от киното в България и Източна Европа", пише Мария Бакалова.

Филмът “Борат 2” на Саша Барън Коен разказва историята на репортера от Казахстан Борат, който се завръща в САЩ заедно с дъщеря си Тутар (Мария Бакалова). Той я взима със себе си, за да я омъжи за високопоставен американски политик. Набелязан за съпруг е вицепрезидентът Майк Пенс.

Самата Мария Бакалова вижда продължението на „Борат“ като историята на съзряването и освобождаването на Тутар, израснала и възпитана в среда, в която жените са научени, че не са равни на мъжете.

„Това е филм за това как едно момиче може да порасне и как трябва да порасне. За това как хората могат да не те третират като равна, защото си жена“, каза 24-годишната актриса в интервю за Ню Йорк Таймс миналата година.

Тя е родена в Бургас. Завършила е Националното училище за музикално и сценично изкуство в морския град и Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) в класа на проф. Иван Добчев. Докато е студентка играе в българските филми „Трансгресия“ на режисьора Валентин Тодоров и „Бащата“ на Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG