Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над хиляда нови случая на COVID-19. Ръст на настанените в болница


1068 са новите случаи на коронавирус в България при направени 11091 теста, показват данните от Единния информационен портал. Положителни са малко под 10% от направените проби.

Най-много са новите случаи в столицата– 298. Здравните власти отчитат като излекувани 656 души. 47 носители на вируса са починали. 3421 са пациентите, настанени за лечение в болница.

Това е увеличение с 12% за седмица, съобщи в понеделник началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. В интензивните клиники ръстът е с 9.8%.

Националната информационна система показва, че в България новият коронавирус е потвърден при 9866 медицински служители. 26 нови случая са регистрирани през последното денонощие.

За разлика от други европейски държави, имунизацията в страната все още се случва с бавни темпове. Общо ваксинирани с втора доза са 21323 души.

В началото на седмицата стана ясно, че от 1 март се допускат посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано барове и нощни барове, при използване на не повече от 50% от капацитета им. Между масите трябва да има отстояние от 1,5 м., а персоналът трябва да носи маски.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG