Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ангелов очаква колективен имунитет в края на лятото. Ресторантите отварят в понеделник


Костадин Ангелов в село Малево
Костадин Ангелов в село Малево

Здравният министър Костадин Ангелов смята, че ако темпът на ваксиниране срещу коронавируса в България се запази, колективен имунитет може да се постигане до края на лятото.

Ангелов каза също, че до момента няма промяна в намеренията на властите ресторантите да отворят на 1 март.

„Ваксинацията върви с темпове, които на нас ни харесват“, каза Ангелов, цитиран от БТА. Той посети център за ваксинация в хасковското село Малево заедно с премиера Бойко Борисов. Здравният министър каза също, че в страната „няма хаос, а наплив“ за имунизация.

В петък премиерът Бойко Борисов обяви отварянето на “зелен коридор” за всички, желаещи да се имунизират. Редица големи болници в страната отвориха кабинети за ваксинация на всички желаещи, без значение от това в коя фаза на имунизационния план попадат. От понеделник във ваксинационната кампания се включиха и личните лекари.

Във вторник Ангелов каза, че все още има организационни проблеми и се пренасочват ваксини от едно място към друго. Той добави, че има проблем с доставката на ваксини до всички лични лекари.

От началото на имунизационната кампания са поставени 131 063 дози ваксини. Две дози са получили 27 952 души. В две дози се прилагат и трите одобрени ваксини в Европейския съюз, които се прилагат и в България – на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

Как планът за ваксините стигна до "зелените коридори"
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:43 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG