Връзки за достъпност

Извънредни новини

Здравните власти ще разпределят 57 хиляди ваксини през нощта


В София бяха отрити и денонощни ваксинационни пунктове, но те също бяха затворени заради липсата на ваксини
В София бяха отрити и денонощни ваксинационни пунктове, но те също бяха затворени заради липсата на ваксини

Довечера се очакват 57 хиляди ваксини, които чрез създадената организация още през нощта ще бъдат разпределени, каза премиерът Бойко Борисов.

Обявените преди седмица от правителството т.нар. “зелени коридори” за масова ваксинация срещу коронавирус в големите болници временно спряха заради липсата на ваксини. Това се случи на фона на новината, че AstraZeneca ще забави доставките за Европейския съюз (ЕС) не само за първото, но и за второто тримесечие на 2021 г.

В петък здравният министър Костадин Ангелов заяви от Варна, че до месец и половина в страната може да има "пълен контрол върху епидемията". Това би се случило ако ваксинрането продължи със същия темп, който “е поддържан в последните няколко дни”.

Мнението му обаче е оспорвано от личните лекари в страната. Те твърдят, че при тях ваксини няма и ще получават препарати “седмица за седмица” и то ако има налични.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG