Връзки за достъпност

Извънредни новини

Навални е откаран в колония на 100 км от Москва


Алексей Навални е изпратен във Владимирска област, която се намира на около 100 км източно от Москва. Там той ще изтърпи присъдата си в поправителна колония номер 2 в град Покров. Това e потвърдил пред ТАСС източник, запознат със ситуацията.

В петък стана ясно, че руският опозиционер Алексей Навални е бил преместен от московския център за задържане, където пребиваваше от средата на януари, но новото му местонахождение не беше известно.

В началото на февруари Навални получи две присъди в един ден – първо беше осъден на втора инстанция на 2 години и половина трудов лагер заради нарушена стара условна присъда, а след това беше глобен с 11 500 долара за клевета срещу ветеран от Втората световна война.

През август той беше отровен с нервнопаралитичното вещество Новичок на руска територия, след което претърпя лечение в Германия. През януари беше арестуван в Москва при завръщането му с самолет от Берлин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG