Връзки за достъпност

Извънредни новини

2403 нови случая на COVID-19. Расте броят на настанените в болница


2403 са новите случаи на коронавирус в България при направени 14 563 теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Положителните проби са 16,5% от всички изследвани през изминалото денонощие.

Най-много нови случаи са регистрирани в София - 737, следват Пловдив със 187 и Плевен със 129.

Увеличава се броят на хората, които имат нужда от болнично лечение. Хоспитализираните пациенти вече са 5009, от които 423 са настанени в интензивни отделения - почти двойно повече в сравнение с миналия месец.

По данни на здравните власти през изминалото денонощие са починали 83 души. 1781 са излекувани. 20 233 души са ваксинирани през изминалите 24 часа. Така общият им брой вече е 243 772.

На този фон в началото на месеца властите в България разхлабиха мерките. В страната вече са отворени за посещение хранителните заведения, баровете и игралните зали. Ангажиментът на правителството е след месец да бъдат отворени и дискотеките.

Според министъра на здравеопазването Костадин Ангелов увеличаването на новите случаи и разхлабването на мерките няма да доведат до натоварване на здравната система и невъзможност да се лекуват пациентите, които имат нужда.

Разпространението на вируса по света може да следите в тази интерактивна карта. Данните за България са в блога на Свободна Европа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG