Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Не спя добре нощем". Шарл Мишел съжалява за конфузната ситуация при Ердоган


Урсула фон дер Лайен стои на диван встрани от Шарл Мишел и Реджеп Тайип Ердоган по време на посещението на двамата европейски представители в Анкара на 6 април
Урсула фон дер Лайен стои на диван встрани от Шарл Мишел и Реджеп Тайип Ердоган по време на посещението на двамата европейски представители в Анкара на 6 април

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съжалява за липсата си на реакция при конфузната ситуация по време на посещението си в Анкара, когато се оказа, че няма предвидено кресло за председателката не ЕК Урсула фон дер Лайен.

Това признава самият Мишел в в интервю германския вестник "Ханделсблат", цитирано в събота от БТА.

"Не крия, че оттогава не спя добре нощем, защото тези сцени продължават да изникват в съзнанието ми", казва той, добавяйки, че ако можеше да върне времето назад, би поправил нещата, предаде Ройтерс.

Двамата с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещнаха с Ердоган на 6 април и изразиха "силно безпокойство" от оттеглянето на Турция от Истанбулската конвенция и проблемите със спазването на човешките права в страната.

По време на протоколните снимки от срещата се стигна до конфузна ситуация, в която за Мишел и Ердоган бяха предвидени кресла, а председателката на ЕК трябваше да седне на диван встрани от тях.

Камерите уловиха изненадата на Фон дер Лайен, която направи жест с ръка, недоумявайки, че Мишел сяда на единствения стол до турския президент.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG