Връзки за достъпност

Извънредни новини

Костадин Ангелов поиска парламентът да предложи членове на НОЩ


Костадин Ангелов в Народното събрание. Снимката е от 16 април 2021 г.
Костадин Ангелов в Народното събрание. Снимката е от 16 април 2021 г.

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов поиска парламентът да предложи членове на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса.

"Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове за Националния оперативен щаб. Имат идеи за неговите функции и действия", каза Ангелов от парламентарната трибуна. "Ако наистина смятате, че НОЩ е орган, който може да управлява ефективно пандемията в България, много моля, дайте вашите предложения за членове на НОЩ по начина, по който ги заявихте в кулоарите на Народното събрание.“

По думите му критиките срещу здравните власти за управлението на пандемията са неоснователни. „Аз твърдя, че пандемията до момента се управлява успешно и това е видимо за всички.“

По-рано в сряда премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че е казал на Ангелов да поиска от депутатите в парламента те да решат дали да закрият щаба и дали да направят нов.

Преди седмица правителствената пресслужба съобщи, че щабът за борба с пандемията от COVID-19 е разформирован. Мотиви за решението не бяха посочени. Веднага след това здравният министър Костадин Ангелов определи закриването на щаба като логично решение, обусловено от това, че правителството е в оставка, а следващото е в правото си да създаде нов орган за управление на кризата.

Три дни по-късно премиерът в оставка Бойко Борисов каза, че ще възстанови Нацоналния оперативен щаб.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG