Връзки за достъпност

Извънредни новини

На 850 метра дълбочина. Индонезийската подводница е потънала


По време на пресконференция индонезийският флот показа част от намерените отломки от подводницата.

Индонезийската подводница, която изчезна в сряда по време на учение близо до брега на Бали, е потънала. 53-членният екипаж на борда вероятно не е оцелял. Затова съобщи морският флот на Индонезия по време на пресконференция в събота.

Отломки от подводницата и голямо количество гориво бяха намерени във водата в близост до мястото, където тя изчезна. След сканиране на района военните са засекли подводницата на дълбочина от 850 м. Това е много по-дълбоко от максималната дълбочина, на която може да оцелее екипажът.

KRI Nanggala 402 изчезна рано сутринта в сряда по време на учения, провеждащи се на около 100 км от остров Бали. На борда ѝ имаше кислород само за 3 денонощия.

Подводницата е построена в Германия преди повече от 40 години, но през 2012 г. й се прави пълно преоборудване. Според индонезийския флот е била в изправно техническо състояние.

Намереният разлив на гориво на мястото, където потъва подводницата, повдига съмнения сред разследващите, че резервоарът е бил повреден.

В търсенето се включиха и военни кораби от Малайзия и Сингапур, както и САЩ, Австралия, Франция и Германия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Защо на украинските войници им трябват западни танкове
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:41 0:00
XS
SM
MD
LG