Връзки за достъпност

Извънредни новини

Профилът на Тръмп във Фейсбук остава блокиран, но забраната може да падне. Той ще общува от сайта си


Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще общува с привържениците си в специална платформа, която ще излъчва от личния му сайт. На специален раздел “From the desk of Donald J. Trump”(“От бюрото на Доналд Дж. Тръмп“) ще бъдат публикувани съобщенията от негово име. Коментари и споделяния на публикациите ще могат да се осъществяват от негови привърженици през социалните мрежи.

Сайтът на Доналд Тръмп
Сайтът на Доналд Тръмп

От Тутър вече съобщиха, че споделянето на съдържание от сайта на Тръмп ще бъде разрешено, стига да не се нарушават правилата за споделяне на съдържание на социалната мрежа.

По думи на един от съветниците му тази нова платформа не е свързана с обявените намерения на Тръмп да създаде собствена социална мрежа.

Новият канал за комуникация на бившия президент се появява, след като преди месеци най-големите социални мрежи спряха достъпа до профила му. Тръмп беше блокиран в Туитър, Фейсбук и Ютюб, след ексцесиите във Вашингтон в началото на годината. Тогава сред реч на президента хиляди негови привърженици щурмуваха сградата на Конгреса на САЩ.

В деня, в който бившият президент обяви създаването на нова платформа на сайта си, надзорният съвет на Фейсбук обяви, безсрочното му блокиране е грешка. От съвета взеха решение засега профилът да не бъде разрешен, но поискаха създаването на критерии, по които да бъде вземане решение в сходни ситуации. От компанията ще имат шест месеца за изготвянето на преглед на случая с Тръмп и изготвянето на предложения. След изтичането на този срок и на база изготвените предложения бившият президент може да получи разрешение за завръщането си в най-популярната социална мрежа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG