Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Градус” искат от Комисията за финансов надзор да глоби бизнесмена Илчовски


Иван Ангелов (с маската) по време на изслушването в парламента
Иван Ангелов (с маската) по време на изслушването в парламента

От фирма “Градус” искат от Комисията за финансов надзор (КФН) да санкционира бизнесмена Светослав Илчовски за разпространяване на неверни твърдения. Това се казва в съобщение до медиите.

Според “Градус” в парламентарната комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ са били разпространени "лъжливи или подвеждащи сигнали по отношение на цената на акциите на Градус АД, които се търгуват на Българската фондова борса и определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище"

От фирмата настояват Илчовски да бъде глобен за последвалата разпродажба и спад в цените на акциите на компанията. Глобата за пазарна манипулация по закон е от 20 000 до 5 млн. лв.

Бизнесменът Светослав Илчовски твръди, че с фалшиви обороти са завишавани приходите на “Градус”, непосредствено преди акциите му да започнат да се предлагат на Българската фондова борса. Целта е била да се създадат измамни очаквания за бъдеща печалба у евентуалните инвеститори, които да си купят надценени акции.

Според „Градус“ в представените от Илчовски фактури за генериране на кух оборот няма нищо нередно, а стойността им е много далече от обемите, за които бизнесменът говори пред комисията по ревизията в парламента.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG