Връзки за достъпност

Извънредни новини

“Чужди шпиони действат из България". Радев обясни защо е сменен шефът на ДАНС


Президентът Румен Радев и папа Франциск
Президентът Румен Радев и папа Франциск

Президентът Румен Радев коментира, че причина за смяната на ръководството на ДАНС е липсата на резултати в борбата с корупцията.

"Когато ДАНС обслужва определени партии и личности, няма как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта”, каза Радев, който е на посещение в Рим.

В четвъртък той назначи нов председател на Държавната агенция "Национална сигурност" на мястото на Димитър Георгиев. По предложение на служебното правителство, Радев назначи Пламен Тончев за нов шеф на агенцията.

В петък Радев каза, че “затварянето на очите за огромни нарушения и корупционни скандали без никакво действие е причината да няма никакви резултати в борбата с корупцията и години наред чужди шпиони действат из България”.

Ден по-рано бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев и бившият премиер Бойко Борисов обвиниха Радев и служебния премиер Стефан Янев, че извършват тази смяна заради разследването за руска шпионска мрежа в България.

Радев е на посещение в Рим. Той се срещна с Папа Франциск и цитира думи на неговата баба по повод корупцията, че “дяволът влиза в човека през джоба”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG