Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ ще предоставят на Украйна военна помощ за 150 млн. долара


Американски и украински войници по време на учение през 2020 г.
Американски и украински войници по време на учение през 2020 г.

Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че ще предостави военна помощ на Украйна в размер на 150 милиона долара. Целта на Пентагона е да помогне на украинската армия да повиши капацитета и отбранителните си способности.

Пакетът включва радари, комуникационна техника, системи за защита от дронове и военни учения. Предоставянето средства за техника и учения вече беше одобрено от Конгреса на САЩ.

САЩ са предоставили на Украйна военна помощ на стойност повече от 2,5 милиарда долара от 2014 г. до момента. Тогава Русия анексира полуостров Крим и започна да подкрепя сепаратистите в Източна Украйна, които и сега продължават военните действия срещу украинската армия.

Очаква се конфликтът в Украйна да е сред основните теми на разговор между президента на САЩ Джо Байдън и държавния глава на Русия Владимир Путин по време на срещата им в Женева на 16 юни. Байдън отправи покана към президента на Украйна Володимир Зеленски за среща във Вашингтон през лятото.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG