Връзки за достъпност

Извънредни новини

Байдън покани украинския президент във Вашингтон през лятото


Президентът на САЩ Джо Байдън (вляво) и украинският му колега Володимир Зеленски. Колаж.
Президентът на САЩ Джо Байдън (вляво) и украинският му колега Володимир Зеленски. Колаж.

Американският президент Джо Байдън покани украинския си колега Володимир Зеленски във Вашингтон, съобщиха от Белия дом. Поканата е за това лято и се разчита като знак на подкрепа за Украйна.

Двамата лидери са провели телефонен разговор в понеделник вечерта - вторият, откакто Джо Байдън стана президент на САЩ.

В съобщение, публикувано в Туитър след разговора, Зеленски написа, че очаква срещата, на която ще се обсъдят начините за "разширяване на стратегическото сътрудничество" между двете страни.

Телефонният разговор между двамата лидери е проведен преди европейската обиколка на Байдън, която ще приключи със среща с руския президент Путин в Женева на 16 юни.

В понеделник Зеленски призова за среща с Байдън, за да го убеди да наложи санкции на "Северен поток 2". На 20 май Вашингтон отмени санкциите за фирмата, която отговаря за "Северен поток 2".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG