Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Безразборна и дръзка" схема. Фирмата на Тръмп беше обвинена в данъчни измами


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп - Организацията Тръмп, беше обвинена в "безразборна и дръзка" схема за данъчни измами. Дългогодишният финансов директор на фирмата също получи обвинение, след като по-рано се предаде на прокуратурата в Ню Йорк. Обвиненията идват след двегодишно разследване.

Обвинението е, че от 2005 г. до тази година финансовият директор Алън Вайселберг и Организацията Тръмп са ощетявали града и щата от приходи, като са създали конспирация за плащане "на черно" на шефовете на фирмата.

Вайселберг е получил нефинансови облаги за 1,7 млн. долара, които не са били обложени. Става дума за разходи за жилища, обучение и изплащане на автомобили.

И фирмата, и финансовият директор отхвърлят обвиненията. Вайселберг беше освободен без гаранция, след като по-рано сам се предаде.

Това е първото обвинение във връзка с евентуални измами на компанията на Тръмп. Доналд Тръмп и семейството му не са обвинени към този момент.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG