Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът блокира и смяната в управата на горските предприятия


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Съдът е блокирал смяната в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия, които стопанисват горите в България, съобщи Сега. Причината за спрените кадрови промени е, че някои от членовете на управителните съвети на горските предприятия обжалват в съда заповедта на министър Христо Бозуков, с която са освободени от длъжност. Заради това те не са отразени в Търговския регистър.

Със старите си ръководства засега остават Северозападното, Северноцентралното, Североизточното Южноценталното и Югоизточното горски стопанства.

Към моента от министерството имат успех само в Югозападното горско стопанство, където промените са вписани.

Сред оспорилите освобождаването си е бащата на лидера на шуменската листа и кандидат за депутат на ГЕРБ Илтер Бейзатов – Бейзат Яхя, пише още Сега. Двамата са бивши членове на ДПС, но впоследствие преминават в бившата управляваща партия.

Кметът, хлябът, ножът. Корпоративната зависимост в едно село
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00

Подобни обжалвания забавиха смените на ръководството в редица държавни организации като Българската банка за развитие (ББР), „Автомагистрали“ и други.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG