Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бойко Борисов е призован на разпит в МВР


Бойко Борисов

Бойко Борисов е призован да се яви на разпит в МВР в четвъртък в София. Борисов сам обяви новината на брифинг в централата на ГЕРБ. По думите му в призовката е записано, че явяването при инспектор е за "снемане на сведения".

"От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите", каза Борисов в отговор на въпрос защо трябва да се яви на разпит

Лидерът на ГЕРБ уточни, че трябва да се яви в 10.00 часа в Главна дирекция "Национална полиция" на МВР. Няколко часа по-късно бТВ съобщи, че в отговор на запитване на медията служебният вътрешен министър Бойко Рашков е заявил, че не знае за такава призовка.

В средата на юни стана ясно, че бивши високопоставени прокурори са разпитвани от МВР. Сред тях беше някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов, който в момента е адвокат.

Пред Свободна Европа Кокинов потвърди, че е разпитван, но не уточни нито в кой ден е станало това, нито по каква тема е проведен разпитът.

На разпит беше извикан и някогашният шеф на националното следствие и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Той напусна държавното обвинение в началото на мандата на Сотир Цацаров. Преди това изпълняваше длъжността главен прокурор за няколко месеца.

"Тоя цирк не е срещу прокурори и следователи. Целта съм аз. Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир. Това е като за шкафчетата - те ме издебнаха, нагласиха и снимаха", каза тогава Борисов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG