Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Кацаров, оставка!" Трети ден на протести в "Пирогов"


Протестът на лекарите и служителите на "Пирогов" на 16 юли.
Протестът на лекарите и служителите на "Пирогов" на 16 юли.

Лекарите и служителите от "Пирогов" протестираха за трети ден, като за кратко блокираха движението по бул. "Цар Борис III" в София. Действията им са в защита на проф. Асен Балтов, който беше уволнен от поста на директор на болницата на 14 юли.

В понеделник лекарите за първи път издигнаха и ново искане - да се създаде клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19.

Освобождаването на проф. Балтов беше аргументирано с лошо управление, което е било съпътствано от нарушения в размер на над 1 млн. лв. Като пример беше посочено, че над 400 души са били регистрирани като пациенти по здравни пътеки, но дейност по лечението им не е била извършвана.

В петък здравният министър Стойчо Кацаров каза, че той самият е бил един от тези пациенти. Лекари от болницата го обвиниха в лъжа или неточност.

В понеделник служителите на "Пирогов" отново поискаха оставките на здравния министър и на директора на здравната каса Петко Салчев. Те излязоха с плакати "Пирогов" не точи здравната каса" и "Кацаров, оставка!"

Лекарите за първи път настояха и за създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG