Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Ще видя дали има съмишленици." Асен Василев не изключи възможността да участва в политически проект


Служебният министър на финансите Асен Василев
Служебният министър на финансите Асен Василев

Служебният министър на финансите Асен Василев не изключи възможността да участва в политически проект в бъдеще. В интервю за Българското национално радио (БНР) той каза, че докато е министър, няма да участва в партия, а след това ще види дали има съмишленици, с които “можем да направим нещо, което да помогне на България”.

“Докато съм министър на финансите, не участвам и няма да участвам в никакви видове политически проекти. След това ще помисля какво точно искам да правя. Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България”, каза Василев.

През последните седмици в публичното пространство се обсъжда възможността служебните министри на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев да подготвят нов политически проект.

Двамата нито отричат, нито потвърждават да имат такива планове. Те казват, че няма да основат или да участват в политически проект, докато заемат министерски постове.

Асен Василев каза пред БНР, че не знае дали следващото служебно правителство, което предстои президентът да назначи, ще бъде в същия състав. “Не са водени разговори с мен за това”, каза той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG