Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев е подписал указите за разпускане на парламента и изборите. Стефан Янев пак ще е премиер


Президентът Румен Радев отказа да посочи имена от бъдещия служебен кабинет, но настоящият служебен премиер Стефан Янев каза, че очаква да запази поста си
Президентът Румен Радев отказа да посочи имена от бъдещия служебен кабинет, но настоящият служебен премиер Стефан Янев каза, че очаква да запази поста си

Президентът Румен Радев е подписал указите за назначаване на служебно правителство, което ще встъпи в длъжност на 16 септември, за разпускане на 46-ото Народно събрание и за насрочване на парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресслужбата на Президентството.

По-рано през деня Радев каза, че е готов със състава на новото правителство, но отказа да посочи имена на министри. Малко след него вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че очаква да се запази досегашният състав на служебния кабинет, който да продължи по линията, която е започната преди месеци.

В същото време служебният премиер Стефан Янев каза пред журналисти, че винаги трябва да се очакват промени, но той самият очаква да остане на поста си.

„Очаквам да съм министър-председател и на следващото служебно правителство“, каза той и добави, че по негова информация указът за новия служебен кабинет е вече подписан.

В последните седмици се появиха множество информации, свързани с възможността служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да излязат от състава на следващото служебно правителство и да се включат в предстоящите парламентарни избори. По-рано през седмицата самият Петков каза, че ще обяви решението си след официалното приключване на настоящия мандат на служебния кабинет.

Той потвърди думите си отново и по време на отчета на свършеното от служебния кабинет в сряда и подчерта, че ще продължава „да бъде част от промяната“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG