Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАП започва проверка в тотото и 14 други дружества, вземали пари от ММС


НАП ще проверява сключени договори от страна на Министерството на младежта и спорта в периода, в който ведомството беше оглавявано от Красен Кралев
НАП ще проверява сключени договори от страна на Министерството на младежта и спорта в периода, в който ведомството беше оглавявано от Красен Кралев

Националната агенция по приходите (НАП) обяви, че започва проверка в Българския спортен тотализатор. Заедно с това ще бъдат проверени и 14 други дружества, които са получавали средства от Министерството на младежта и спорта (ММС).

Действията на приходната агенция идват след сигнал от спортното ведомство за финансови нередности в действията на спортния тотализатор в периода между 2015 и 2020 г. Ще бъдат проверени всички финансови документи и договори, както и даренията, направени от тотото в период, в който то е работило на загуба.

Проверките на останалите 14 дружества са във връзка с получаването на обществени ресурси, свързани със строителството на физкултурни салони и спортни съоръжения. От НАП очакват проверките да приключат в срок от три месеца.

По време на пресконференцията по предаване на поста си вече бившият финансови министър Асен Василев подчерта, че в случай, че бъдат открити нарушения, информацията ще бъде предадена на прокуратурата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG