Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Продължаваме промяната" се регистрира в ЦИК. Ново проучване ѝ отрежда 11% на изборите


Кирил Петков. Снимката е архивна.
Кирил Петков. Снимката е архивна.

Бившият служебен министър Кирил Петков е внесъл в ЦИК документите на "Продължаваме промяната" (ПП), нужни за регистрация на формацията в предстоящите избори. Те съдържат и необходимия брой подписи на гласоподаватели, събрани за часове, съобщиха от пресцентъра на ПП.

"Продължаваме промяната" е име, което бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков дадоха на своя политически проект. Партията им беше обявена в неделя. Двамата потвърдиха, че тяхната цел е да участват във вота за парламент, насрочен за 14 ноември.

Поради краткото време до тази дата бившите министри не можаха да регистрират партията си в съда, за да се явят с нея на изборите. Това наложи те да използват съществуващи съдебни регистрации на други партии, които на свой ред сформираха коалиция със същото име - "Продължаваме промяната".

Документите на ПП бяха внесени в сряда в ЦИК от Кирил Петков, който представлява коалицията.

Ако изборите бяха днес, за ПП биха гласували около 11% от избирателите, сочи проучване на Маркет линкс за бТВ, публикувано в сряда. Дни по-рано агенция Тренд беше съобщила, че за партията на Петков и Василев биха гласували 9,1%.

Други агенции досега не са съобщавали свои резултати за шансовете на новата формация.

Според изследването на Маркет линкс от сряда ГЕРБ убедително води сред избирателите с 22,5%.

След това се нареждат БСП с 14,5%, "Има такъв народ" (ИТН) с 13,5%, "Демократична България" (ДБ) с 11,9%, "Продължаваме промяната" (ПП) с около 11% и ДПС с 9,8%.

Проучването сочи, че "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) не прескача бариерата за влизане в парламента, която е 4%.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG