Връзки за достъпност

Извънредни новини

ИБГНИ се регистрира в ЦИК


Мая Манолова регистрира ИБГНИ в ЦИК за участие в предстоящите избори.
Мая Манолова регистрира ИБГНИ в ЦИК за участие в предстоящите избори.

"Изправи се.БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) се регистрира за участие в парламентарните избори. Коалицията запазва състава, в който се яви и на вота през юни и април, като добавя още две малки формации.

Освен Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна Дончева, "Единната народна партия" и ДБГ, в коалицията се включват и Земеделският народен съюз и Движението на непартийните кандидати.

Формацията няма да издига свой кандидат за президент, тъй като вече обяви, че подкрепя кандидатурата на Румен Радев.

Лидерката на ИБГНИ Мая Манолова приветства идеята за споразумение между "партиите на промяната", което да се сключи още преди изборите и да съдържа ангажимент за съставяне на мнозинство след вота. Такива партии са "Продължаваме промяната", "Демократична България" (ДБ) и ИБГНИ, каза Манолова и добави, че вратата остава отворена и за "Има такъв народ" (ИТН).

По данни на социологическите агенции Галъп Интернешънъл, Алфа Рисърч и Маркет Линкс засега ИБГНИ е около или под 4-процентовата бариера за влизане в парламента. На последните парламентарни избори на 11 юли коалицията получи 5,01% от гласовете.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG