Връзки за достъпност

Извънредни новини

Преброяването по домовете е удължено до 10 октомври


Преброителите ще могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 г. 
Преброителите ще могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 г. 

Преброителите ще могат да обикалят домовете на хората с една седмица повече и така крайният срок вече е 10 октомври. Това реши на заседание в сряда служебното правителство.

Преброителите ще могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври 2021 г. Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода е създал известни затруднения в организацията на процеса, обяснява пресслужбата на Министерския съвет.

Преброяването по интернет приключва в 24 часа на 30 септември, четвъртък.

Националният статистически институт (НСИ) съобщи, че до сряда сутринта преброените онлайн са 2 216 254 души, разпределени в 973 811 домакинства. Можете да се преброите електронно до четвъртък вечерта на сайта на НСИ.

Преброените от преброители към вторник вечерта са 1 954 116. Така общо преброените хора в страната са над 4 млн. души.

Електронното преброяване беше прекъснато в началото заради хакерски атаки. Първите опити за атаки са засечени сутринта на 7 септември. На следващия ден атаките са се усилили.

"По първоначални данни IP адресите, създаващи зловреден трафик, бяха предимно от Китай", казаха от НСИ за Свободна Европа. Според експертите на института обаче "не може да се предостави категорична информация от коя държава/държави идват действително атаките за отказ от услуга, защото IP пакетите са с манипулирани".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG