Връзки за достъпност

Извънредни новини

ДАНС започна проверка в ТЕЦ "Марица Изток" 2 и мини "Марица Изток"


ТЕЦ "Марица Изток" 2
ТЕЦ "Марица Изток" 2

Агенти на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) извършват проверка в ТЕЦ "Марица Изток" 2 и мини "Марица Изток”, потвърдиха от електроцентралата.

Общественото радио съобщава, че проверките са във връзка с цените на тока. От ТЕЦ “Марица Изток” 2 казаха пред Свободна Европа, че става дума за “регулярна проверка”, която “по принцип се извършва на няколко месеца”. “Оказваме пълно съдействие”, допълни пиарът на дружеството.

ТЕЦ-ът е най-голямата държавна централа работеща на въглища и една от трите електроцентрали в Маришкия басейн. Работи с местни лигнитни въглища, добивани в мини “Марица Изток“.

През изминалите месеци от ДАНС провериха и други фирми и дружества, свързани с производството и търговията с електрическа енергия у нас. В края на септември МВР и ДАНС започнаха проверка в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

През август от специализираната прокуратура и от ДАНС съобщиха, че започват проверки по сигнал, свързан с рязкото увеличаване на цените на електроенергията за промишлеността. Тогава цената на електроенергията в България достигна рекордни стойности, а от бизнеса отправиха обвинения към институциите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG