Връзки за достъпност

Извънредни новини

Алек Болдуин е изстрелял един боен патрон, с който е ранил и двете жертви


Алек Болдуин се яви пред съда на 26 ноември 2021 г.
Алек Болдуин се яви пред съда на 26 ноември 2021 г.

Според разследващите смъртоносния инцидент по време на снимките на филма "Rust" Алек Болдуин е изстрелял един единствен боен патрон, с който е ранил и двамата потърпевши. Куршумът е минал през тялото на операторката Халина Хътчинс, ранявайки я смъртоносно, след което е уцелил режисьора Джел Суза в рамото. Това съобщи полицията на град Санта Фе на пресконференция в сряда вечер.

През миналата седмица беше съобщено, че Болдуин е убил операторката на новия му филм и е ранил режисьора с реквизитно оръжие по време на снимките.

Разследването сега се фокусира върху това как бойни патрони са се появили на снимките. Според полицията екипът е проявил небрежност на снимачната площадка.

Зареденото оръжие е било подадено на Болдуин от помощник-режисьора Дейв Холс, който е обяснил, че то е безопасно. Той също не е знаел, че в пистолета има бойни патрони. На разследващите Холс е казал, че е била негова отговорност патроните в оръжието да са халосни.

Все още не са повдигнати обвинения, но полицията не изключва това да стане скоро. "Всички варианти са възможни... Към този момент нищо не е изключено", каза районният прокурор Мери Кармак-Олтуайс през журналисти.

Разследващите са събрали около 600 доказателства, включително 3 огнестрелни оръжия, 500 броя муниции, дрехи и аксесоари. Събрани са бойни, халосни и други патрони, чиято категория се изяснява от специалисти по балистика. Някои от тях са изпратени за анализ в лаборатория на ФБР във Вирджиния.

Според думи на шериф Адан Мендоза няма съмнение, че Болдуин е изстрелял куршума. Актьорът оказва пълно съдействие на полицията по време на разследването.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG