Връзки за достъпност

Извънредни новини

Директорът на ЦРУ пристигна в Москва за разговори с руското правителство


Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс е бил в Москва за среща с руски официални лица. Това се случва на фона на постоянно напрежение между Съединените щати и Русия.

Бърнс се е срещнал с Николай Патрушев, който оглавява Руския съвет по сигурността. Двамата са обсъдили "отношенията между Русия и САЩ", съобщи пресслужбата на съвета във вторник.

Американското посолство в Москва съобщи, че Бърнс е начело на делегация от висши американски представители, които посещават Русия по искане на президента Байдън във вторник и сряда.

"Те имат срещи с представители на руското правителство, за да обсъдят широк кръг въпроси от двустранните отношения", казва посолството.

Отношенията между Русия и Съединените щати са в най-ниската си точка след края на Студената война.

Вашингтон обвинява Москва в намеса в американските избори, незаконно анексиране на украинския полуостров Крим, поддържане на конфликта в Източна Украйна, както и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза по-рано, че въпреки напрежението неговата администрация ще търси сътрудничество с Москва по определени теми, сред които стратегическото ограничаване на оръжията, ядрените преговори с Иран и борбата с хакерските атаки за откуп.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG