Връзки за достъпност

Извънредни новини

Първата дама на потайния Туркменистан се появи на снимка


На снимката от ляво надясно са Емине Ердоган, Реджеп Ердоган, Гурбангули Бердимухамедов и съпругата му Огулгерек Бердимухамедова, която никога досега не се е появявала на снимка

Първата дама на изключително потайния и изолиран Туркменистан се появи за първи път в медиите, откакто съпругът й пое управлението на централноазиатската държава през декември 2006 г. Огулгерек Бердимухамедова никога не е показвана по телевизията или чрез друга медия. 

Турските медии публикуваха снимка на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган и туркменския президент Гурбангули Бердимухамедов, заедно със съпругите им, по време на посещението на Ердоган в Ашхабад през уикенда.

Информация за събитието е публикувана в медиите в Турция, но в описанието на снимката са изброени всички имена с изключение на това на "съпругата на президента на Туркменистан". Медиите в Туркменистан не публикуваха снимката.

Туркменистан е известен като една от най-изолираните държави в света.

Известно е, че това е една от страните, които по официални данни остават незасегнати от пандемията от коронавирус. Азиатската република досега не е обявила нито един случай на заразен с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG