Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът свика съвет по национална сигурност за състоянието на армията 


Редовно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) ще се проведе на 15 февруари, съобщиха от администрацията на президента Румен Радев в сряда. Темата на заседанието е озаглавена "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки".

Ден по-рано министърът на отбраната Стефан Янев обяви, че случващото се около Украйна предизвиква негативни последици за сигурността на България. Той добави, че ще се обсъди присъединяване на американски военни към батальонната група, с която България планира да се включи в общите усилия на НАТО за "демонстрация на възпиращ потенциал".

Междувременно съветникът на Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей посети във вторник София, за да се срещне с вицепремиера Асен Василев, военния министър Стефан Янев и външната министърка Теодора Генчовска.

Сред обсъдените по време на срещите му теми бяха стратегическото надграждане на българо-американските отношения, "засилването на общата ни сигурност и просперитет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимодействие в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна", съобщиха от американското посолство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG