Връзки за достъпност

Извънредни новини

Глоба за конфликт на интереси на кметицата на "Красно село" Росина Станиславова е потвърдена от съда


Росина Станиславова

Кметицата на столичния район “Красно село” Росина Станиславова правилно е била глобена от антикорупционната комисия за конфликт на интереси, реши Административният съд в София-град (АССГ), съобщи “24 часа”.

Съдът потвърждава глобата от 5000 лв.на Станиславова за това, че е назначила дъщеря си на работа по европейска програма, изпълнявана на общината. Кметицата ще трябва да възстанови възнагражденията, получени от дъщеря ѝ.

Решението на АССГ обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Това е втората глоба за конфликт на интереси, наложена на Росина Станиславова от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

В началото на юни миналата година КПКОНПИ глоби кметицата на „Красно село“ с 15 000 лв. и заради това, че е определила сама себе си за ръководител на въпросния проект, избрала си е екипа и си е платила възнаграждение от 10 000 лева.

Росина Станиславова беше избрана на поста през 2019 г. с подкрепата на „Демократична България“, но в началото на тази година коалицията обяви, че оттегля доверието си от нея.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG