Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бомбите падат, а хората умират. Как изглежда войната

Всичко е под обстрел - градове, домове и хора. Това са кадрите от Украйна, които получаваме в последните дни.

Руската инвазия срещу Украйна продължи с неотслабваща сила през почивните дни. Украйна обвинява руските войски, че са изстреляли стотици ракети и са обстрелвали населени места. Включително и мощни бомби срещу жилищни квартали на Чернигов, град на север от Киев.

Министерството на отбраната на Украйна съобщава за "ожесточени битки" с руските сили в покрайнините на южния град Николаев, който е на пътя към ключовото черноморско пристанище Одеса. Обстрелването продължи и в покрайнините на Киев, включително град Ирпин, който е с прекъснато подаване на електричество, вода и парно от три дни.

"Русия продължава да извършва ракетни, бомбени и артилерийски удари по градовете в Украйна", съобщи Генералният щаб в Киев. "Завоевателите продължават да използват летищата в Беларус, за да осъществяват въздушни удари върху Украйна".

ООН казва, че най-малко 364 цивилни са потвърдени като убити от началото на инвазията на 24 февруари.

16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG