Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Виждаме те. Наистина те виждаме". Как едно украинско момиче трогна звезди от "Замръзналото кралство"


Актьорите Джош Гад, Идина Менцел и Джонатан Гроф (отляво надясно) от "Замръзналото кралство" на Дисни
Актьорите Джош Гад, Идина Менцел и Джонатан Гроф (отляво надясно) от "Замръзналото кралство" на Дисни

Малко украинско момиче за броени часове трогна хиляди потребители на социалните мрежи в понеделник. То беше заснето как пее основната песен от детския анимационен филм на Дисни “Замръзналото кралство” (Frozen) в украинско бомбоубежище.

Видео от изпълнението на малката Амелия беше публикувано във Фейсбук от украинката Марта Смехова, но впоследствие беше свалено. Въпреки това то успя да се разпространи бързо, достигайки дори до звезди от самия филм.

„Виждаме те. Наистина те виждаме“, написа в Туитър звездата от “Замръзналото кралство” Идина Менцел, която озвучава основната героиня - принцеса Елза.

“Искам да прегърна и защитя това и всяко друго дете в опасност в момента и се чувствам безпомощен”, написа в социалната мрежа и Джош Гад, с чийто глас във филма говори снежният човек Олаф.

Композиторката на песента Кристен Андерсън-Лопес също публикува съобщение, адресирано до “малкото момиче с красив глас“.

“Съпругът ми и аз написахме тази песен като част от история за възстановяването на едно семейство, изпитващо болка. Начинът, по който я пееш, е като магия, която разпространява светлината от сърцето ти и лекува всеки, който я чуе”, написа композиторката в Туитър.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG