Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Идиоти, които рисуват Z". Руският милиардер Олег Тинков критикува Путин и войната


Олег Тинков
Олег Тинков

Руският милиардер Олег Тинков публикува коментар в социалните мрежи, в който открито критикува войната и руския президент Владимир Путин.

„Няма печеливши в тази война. Загиват невинни хора и войници. Генералите, които се събудиха с махмурлук, разбраха, че имат скапана армия. И как армията ще е добра, когато всичко друго в държавата е скапано и затънало в шуробаджанащина, подмазвачество и сервилност“, пише Тинков.

Коментарът на Тинков привлече вниманието, защото рядко руски милиардер си позволява открита критика срещу Кремъл.

„Кремълските служители са шокирани, че не само те, но и децата им няма да отидат на Средиземно море през лятото. Бизнесмените се опитват да спасят останалата част от имуществото“, пише Тинков.

„Естествено има идиоти, които рисуват Z, но идиотите във всяка държава са 10 на сто. 90 на сто от руснаците са ПРОТИВ тази война“, коментира още милиардерът. Тинков призовава западните държави да дадат на Путин „ясен изход, за да спаси лицето си и да спре това клане“.

Олег Тинков е основател на „Тинькофф банк“. Състоянието му се оценява на 3,5 млрд. долара. Той е един от малкото олигарси, които изразиха загриженост относно нахлуването на Москва в Украйна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG