Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът назначи в СЕМ Габриела Наплатанова от бТВ 


Габриела Наплатанова
Габриела Наплатанова

Дългогодишната военна репортерка на бТВ Габриела Наплатанова-Русева е новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотатата на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава в понеделник. Тя ще заеме мястото на бившата водеща от БНТ Бетина Жотева, която беше назначена в съвета от президента Росен Плевнелиев.

Миналата седмица Народното събрание попълни своята квота в медийния регулатор, избирайки дългогодишния кадър на Дарик радио Пролет Велкова, предложена от “Демократична България”, и юристката Симона Велева-Стоянова, издигната от “Продължаваме промяната”.

Габриела Наплатанова е магистър по журналистика в Софийския университет и е завършила обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност "Джордж Маршал", както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема: "Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт" във Военната академия.

Наплатанова е старши репортер в бТВ Медиа Груп и е част от редакцията на "Новини и актуални предавания" от самото създаване на телевизията през 2000 г.

Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците, съобщават от президентството.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG