Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ получи и веднага върна мандата за съставяне на правителство


Председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и президентът Румен Радев
Председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и президентът Румен Радев

ГЕРБ-СДС получиха и върнаха веднага проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на това 47-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев каза, че в петък ще проведе консултации с политическите сили, след които ще прецени на кого да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

ГЕРБ-СДС е втората по големина парламентарна група. До връчването на проучвателен мандат се стигна след гласуването на вот на недоверие и оставката на правителството на премиера Кирил Петков и неуспешния опит на "Продължаваме промяната" да си осигури мнозинство и да предложи състав на кабинет.

Румен Радев каза, че ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, счита за целесъобразно те да се проведат в началото на октомври, за да има легитимност един нов парламент чрез засилено гражданско участие във вота.

От "Демократична България" и БСП заявиха готовност да направят опит за съставяне на правителство, ако получат третия проучвателен мандат.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG