Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП е склонна да оттегли настоящите си министри, за да има правителство 


Социалният министър в оставка Георги Гьоков (БСП).
Социалният министър в оставка Георги Гьоков (БСП).

БСП е склонна да се откаже настоящите ѝ министри да продължат да заемат постовете си, ако това бъде условие за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите на социалния министър в оставка Георги Гьоков пред Нова нюз.

В събота от “Продължаваме промяната” съобщиха, че партийното ръководство провежда изнесено заседание в планински курорт, на което обсъжда всички варианти за съставяне на нов кабинет.

Споменаваният като възможна номинация за следващ премиер Никола Минчев пък декларира в петък пред БНТ, че с колегите му ще положат “всички усилия”, за да има правителство, а не предсрочни избори, за които настояват от ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”.

“Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство, и то трябва да работи”, коментира Гьоков в неделя.

По повод предстоящото връчване на трети проучвателен мандат от президента Румен Радев социалният министър каза, че “няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат - дали на БСП, дали на “Демократична България”, дали на “Има такъв народ” - въпросът е да има прагматизъм”.

“Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, уточни Гьоков.

Той добави,ч е между БСП и ДБ има различия по темата как би трябвало да изглежда съставът на следващия кабинет - дали да е чисто експертен или все пак да е съставен от политически фигури. Социалистите предпочитат втрия вариант.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG