Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР е забавило с година и половина преписката срещу Семерджиев, съобщи прокуратурата


Георги Семерджиев беше задържан за постоянно от Софийския градски съд на 9 юли.
Георги Семерджиев беше задържан за постоянно от Софийския градски съд на 9 юли.

Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка в края на 2020 г., но МВР в предало материалите за това евентуално нарушение чак на 17 юли 2022 г. или с година и половина закъснение. Това съобщи прокуратурата в четвъртък.

Семерджиев е обвиняем за тежката катастрофа край хотел "Хемус" в София на 5 юли, при която загинаха 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева. След катастрофата стана ясно, че той има десетки актове и наказателни постановления, но въпреки това е продължавал да шофира, включително с фалшива шофьорска книжка.

В четвъртък от прокуратурата съобщиха, че на 19 декември 2020 г. на Семерджиев е бил съставен акт за шофиране без книжка, а през януари 2021 г. от пътната полиция било изготвено и наказателно постановление, което обаче не му е било връчено.

От държавното обвинение са образували досъдебно производство спрямо Семерджиев заради случая.

"Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка", пишат още от прокуратурата.

В момента Семерджиев е задържан за постоянно в ареста от Софийския апелативен съд.

Той е обвинен, че е причинил смъртта на повече от едно лице, че е шофирал без книжка, че е избягал от местопроизшествието, както и че бил зад волана след употреба на метаамфетамини.

Отделно от тези обвинения, Семерджиев беше подведен под наказателна отговорност и за използване на фалшиви регистрационни табели и за случай от 10 юни, когато е бил заловен да шофира след употреба на наркотици.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG