Връзки за достъпност

Извънредни новини

Шофьорът на автобуса с мигранти, убил двама полицаи в Бургас, е пълнолетен


Двамата полицаи загинаха на място
Двамата полицаи загинаха на място

Шофьорът, управлявал автобуса с мигранти, който катастрофира в Бургас и уби двама полицаи, е пълнолетен. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БНТ.

Сириецът Омар е излъгал за възрастта си. Той е роден през 2004 г., а не през 2007 година, както твърдеше първоначално пред органите на реда. Информацията е от властите в Турция и Сирия.

В хода на досъдебното производство се разследва и версията за терористичен акт. Разпитани са около 50 свидетели, назначени са множество експертизи, изискана е информация от мобилните оператори в страната.

Мъжът беше задържан непосредствено след катастрофата и твърдеше, че е на 15 години. ДНК анализ, проведен от разследващите органи, показа, че Омар е бил на шофьорското място.

Полицаите Йордан Илиев (43 г.) и Атанас Градев (31 г.). загинаха при опит да спрат автобус, превозващ 47 нелегални мигранти в края на август. Те са реагирали на сигнал, че бял автобус не е изпълнил разпореждане на гранични патрули и навлиза в Бургас.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG