Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кокаин и алкохол са открити в пробата на шофьора, убил човек на Околовръстното шосе в София


Мястото на катастрофата в неделя
Мястото на катастрофата в неделя

Шофьорът, обвинен за тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София в неделя, при която загина френски гражданин, е бил под въздействието на наркотици и алкохол. Това са показали кръвните му проби, съобщи Българското национално радио в понеделник, а по-късно информацията беше потвърдена и от говорителката на прокуратурата Сийка Милева.

При катастрофата бяха ранени двамата спътници на загиналия, една от тях остава в болница с опасност за живота.

Пробата за алкохол на шофьора е отчела 1,7 промила, а пробата за наркотици е дала положителен резултат за кокаин, съобщи Сийка Милева.

По думите ѝ предстои да се установи дали има данни за умисъл при извършване на престъплението. Очаква се и резултатът от експертизата, която да установи с каква скорост се е движил обвиняемият.

В неделя прокуратурата повдигна обвинение на водача, като мярката му за неотклонение е задържане до 72 часа за причиняване на катастрофа с несъобразена скорост.

По първоначална информация шофьорът, който е управлявал спортен автомобил "Порше Панамера", е блъснал движещата се пред него кола и тя се е ударила в една от колоните на мост в близост до "Ринг мол".

Шофьорът на спортния автомобил, причинил катастрофата, първоначално е отказал тест за алкохол и наркотици, но впоследствие му е взета кръвна проба. Той е с десетки фишове за нарушения.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG