Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Нямам избор". Мъск уволнява 50% от служителите на Twitter


Илон Мъск вече уволни ръководството на компанията
Илон Мъск вече уволни ръководството на компанията

Новият собственик на Twitter Илон Мъск защити уволнението на около половината от служителите на компанията, която купи преди дни. Той каза, че „няма избор“, тъй като платформата губи повече от 4 милиона долара на ден, съобщи Би Би Си.

Това стана, след като Йоел Рот - ръководител на отдела за безопасност и интегритет в Twitter, писа в туит за "приблизително 50% съкращения в цялата компания".

Мъск, който пое Twitter в сделка за 44 милиарда долара и веднага уволни ръководството, обаче настоя, че на всички, които загубят работата си, е предложено три месеца обезщетение, „което е с 50% повече от изискваното по закон“.

Освен това най-богатият човек в света каза, че ангажиментът на гиганта на социалните медии към модерирането на съдържанието е „абсолютно непроменен“. От компанията твърдят, че съкращенията са по-малки в екипа, отговорен за предотвратяване на разпространението на дезинформация. Това стана, след като рекламодателите се отдръпнаха заради опасения за управлението на съдържанието.

Дори лично американският президент Джо Байдън обвини Мъск в лъжи.

"Нещото, което най-много ни тревожи, е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва лъжи по целия свят. Вече няма редактори в Америка. Как да очакваме децата да разберат какво е заложено на карта?", каза той.

Милиардерът се закани да възстанови свободата на словото и да не допусне Twitter да се превърне в "адски пейзаж".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG