Връзки за достъпност

Извънредни новини

Двама богати руснаци загинаха в рамките на дни в хотел в Индия


Павел Антов
Павел Антов

Двама руснаци са починали в хотел в източния индийски град Раягада в рамките на няколко дни при мистериозни обстоятелства. Милионерът Павел Антов беше намерен да лежи в локва кръв пред хотела на 24 декември. Това е станало дни след като друг руснак, Владимир Биденов, който е придружавал Антов, е починал от инсулт.

Павел Антов е на 66 години и е бил на посещение в индийския щат Одиша, за да празнува рождения си ден. Според съобщенията той е загинал след като е паднал от прозореца на стаята си.

Антов е бизнесмен, част от от партията "Единна Русия", която подкрепя правителството в Кремъл и член на регионалният парламент във Владимирска област. В съобщение на парламента се казва, че „бизнесменът е бил пълен с енергия и планове за бъдещето“.

Индийската информационна агенция Ей Ен Ай съобщава, че Антов е изпаднал в депресия след смъртта от сърдечен удар на един от придружителите му. Агенцията се позовава на полицейски инспектор.

Украински медии отбелязват, че в социалните мрежи Антов е описал руската инвазия като терористичен акт, а по-късно е изтрил поста си и е потвърдил лоялността си към президента Владимир Путин, съобщава БТА.

Случаите, при които влиятелни руски граждани умират при необичайни обстоятелства са чести в последните месеци. През септември при падане от прозорец почина председателят на борда на директорите на петролната компания „Лукойл“ Равил Маганов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG