Връзки за достъпност

Извънредни новини

Един човек е загинал при нов пътен инцидент с мигранти в България


Архивна снимка от мястото на инцидента край с. Локорско, при който бяха открити 18 загинали мигранти в бус, 17 февруари 2023 г.
Архивна снимка от мястото на инцидента край с. Локорско, при който бяха открити 18 загинали мигранти в бус, 17 февруари 2023 г.

Лека кола с 16 мигранти се е обърнала близо до с. Алдомировци, съобщи МВР, цитирано от БТА. При инцидента е загинал един човек.

Катастрофата се е случила малко преди полунощ, като автомобилът е бил с чужда регистрация и водач чужденец и е бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и е започнала гонка. Така, колата се е ударила в бетонна бализа и се е обърнала.

Пострадалите са отведени в болница. Мигрантите са казали, че са от Афганистан.

Това е пореден пътен инцидент с мигранти в страната от началото на годината. През февруари край софийското село Локорско бяха открити 18 мигранти от Афганистан, задушени в изоставен камион. Други 34 души бяха намерени в тежко състояние. По-късно беше съобщено за още един микробус с 43-ма мигранти, задържан край Ихтиман.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG