Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът свиква Народното събрание в сряда


Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев

Държавният глава Румен Радев свиква първото заседание на 49-ото Народно събрание в сряда, съобщиха от прессекретариата на президента.

Новината идва, след като на 2 април се проведоха петите поредни парламентарни избори в рамките на две години.

В новия парламент ГЕРБ-СДС получава 69 мандата. Втората политическа сила „Продължаваме Промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) ще има общо 64 -ма народни представители, „Възраждане“ ще има 37, ДПС - 36, БСП - 23 и "Има такъв народ“ (ИТН) - 11.

По-рано в събота Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува списък с имената на новите 240 депутати, които влизат в новия парламент.

Дни след публикуването на резултатите от вота в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ще покани всички партии на разговори за кабинет, като ПП-ДБ отказа да подкрепи кабинет с участието на партията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG